Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de zumo de limón
- 1 pellizco de curry en polvo
- 1 pellizco de cúrcuma molida (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
Cuscús
- 500 g de ramilletes de coliflor
- 70 g de zanahoria en trozos de 3-4 cm
- 30 g de apio en trozos de 3-4 cm
- 70 g de calabacín en trozos de 3-4 cm
- 10 tomates cherry en cuartos
- 70 g de pimiento amarillo en dados de 1-2 mm
- 4 - 5 ramitas de hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 682 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscús de coliflor con dátiles
10min
Quinoa con verduras y salsa tahini
45 Min
Tabulé de coliflor al vapor
40min
Salteado de repollo y calabaza
15 Min
Ensalada de lombarda, quinoa y salchichas vegetarianas
35min
Curry de calabaza y pollo
40min
Espinacas coreanas (Sigeumchi-namul) - Corea
20 Min
Baba ganoush de calabaza
35min
Ensalada de lombarda y pera
10min
Curry de batatas y brócoli
20 Min
Salteado de escarola con puerros
20 Min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30min