Vegane Süßkartoffel-Bowl

Vegane Süßkartoffel-Bowl

4.8 630 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Süßkartoffeln in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Kichererbsen aus der Dose, abgetropft
    265 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Paprika de la Vera
    1 ½ TL
  • Knoblauch, gemahlen
    1 ½ TL
  • Kurkuma
    1 ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan
  • Reis, parboiled
    120 g
  • Wasser
    1250 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Tahin
    70 g
  • Misopaste
    1 TL
  • Ahornsirup
    15 g
  • Reisessig
    10 g
  • Sojasauce
    10 g
  • Sriracha-Sauce
    5 g
  • Babyspinat, frisch
    60 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    100 g
  • Avocado in Würfeln (2 cm)
    1
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    2
  • Sesam zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 493 kcal / 2061 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1210 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...