![Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a99e78a41312dd6753b2be5574025e83/Derivates/5e856c0992274cd680cb92b858070751704ac376.jpg)
Wersje kompatybilne
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Green salad
- 120 - 150 g cucumber, sliced (2-3 mm)
- 40 g rocket salad leaves
- 40 g fresh spinach leaves
- 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
-
2 - 3
sprigs fresh mint, leaves only
lub 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only - 60 g red onion, halved
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ - ½ tsp ground coriander
- 1 tbsp white vinegar
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 2 - 3 pinches sugar
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Poached eggs and assembly
- 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
- ½ - 1 garlic clove
- 250 - 300 g Greek yoghurt
- 4 - 6 pinches salt
- 1700 g water
- 50 g white vinegar
- 4 eggs
- 3 tbsp butter
- 1 tsp ground smoked paprika
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes
- ½ tsp ground sumac (opcjonalnie)
- 2 - 4 tbsp microgreens (opcjonalnie)
- white toast bread, toasted, for serving
- fresh dill, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2769.8 kJ / 662 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 903.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon hibiscus iced tea
2h 30min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20 Min
Turkish Eggs (Çılbır)
35 min
Skinny Lemon Ginger Sour
15min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 Min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 Min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45 Min
Citrus Water (TM6)
35 min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 Min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 min
Baked Sushi
1h 15 min
Boosted Matcha Smoothie
5 min