Urządzenia i Akcesoria
Rassolnik (pickled cucumber soup)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
pickled cucumber cut into slices200 g
-
carrot cut into slices100 g
-
onion cut into quarters100 g
-
vegetable oil30 g
-
tomato paste70 g
-
chicken hearts (see Variation)300 g
-
pearl barley rinsed30 g
-
liquid chicken stock1000 g
-
sea salt½ tsp
-
potatoes cut into cubes (1 cm)300 g
-
black peppercorns10
-
dried bay leaf1
-
fresh dill chopped to serve
-
fresh flat-leaf parsley chopped to serve
-
sour cream to serve (optional)60 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1241.2 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
1137 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sauerkraut soup
50 min
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2 godz.
Potato Pancakes
45 min
Grisons Barley Soup
55 min
Eggs with herb sauce and Easter cookies
50 min
Ukrainian borscht
35 min
Turkey meatballs in dill sauce
1 godz. 30 min
Hunters Stew (Bigos)
1 godz. 30 min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 godz. 20 min
Goulash soup
2 godz. 35 min
Garlic Turkey Stew
45 min
Borscht
50 min