Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)

Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)

4.0 318 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk

Składniki

  • 30 g masła
  • 250 g kefiru
    250 g zsiadłego mleka
  • 1 jajko
  • 420 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
    2 łyżki wódki
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 144.4 mg
Białko 3 g
Kalorie 630 kJ / 151 kcal
Tłuszcz 1.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...