Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz fresh parsley, chopped
- 1 oz garlic cloves
-
1
tsp dried oregano
lub 2 tsp fresh oregano, leaves only - ½ tsp fresh rosemary
- 1 oz fresh basil
- 3 ½ oz red onion
- 1 oz celery, cut into pieces (3 in.)
- 2 oz carrots, cut into pieces (3 in.)
- 2 oz red bell pepper, cut into pieces (3 in.)
- 14 oz canned chopped tomatoes (approx. 1 can)
- 1 tbsp tomato paste
- 1 heaping tsp fine sea salt
- 1 tsp fresh ground black pepper
- 1 tsp dried red chili flakes, to taste
- 1 tsp sugar
- 1 dried bay leaf
- 1 oz pitted olives, black or green
- 4 oz mushrooms, sliced (opcjonalnie)
- 24 - 28 oz chicken thighs, skin on and bone in
- 2 heaping tbsp fresh parsley, chopped
Orzo Pasta
- 35 oz water
- 5 oz orzo
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2523 kJ / 603 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Chicken Garam Masala
50min
Basque Chicken
1h 10min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Beef Chili with Lemon Feta
30min
Beef Stroganoff
1h
Chicken Étouffée
1h 25min
Turkey Chili
45min
Roasted Pork Loin (Betty)
1h 35 min
Chicken Marsala
40min
Sausage and Lentil Stew
1h 15 min