![Coq au Vin Coq au Vin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EAFA6B0-0745-4FD0-8BC4-D712C89BA7AE/Derivates/C82F908E-AF36-40F3-A932-26C5F8D49FBB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade and Searing Chicken
- 4 chicken thighs, skin on and bone in
- 1 dried bay leaf
- 2 oz shallots, in pieces
- 1 garlic clove
- 1 tsp dried parsley
- ¼ tsp dried thyme
- ½ tsp dried rosemary
- ½ tsp salt
- 5 oz extra virgin olive oil, plus 2 tsp to sear
- 10 oz strong dry red wine, e.g. red Burgundy wine
Coq au Vin
- 3 pieces thick cut bacon, chilled
- ½ oz dried porcini mushrooms
- 3 oz carrots, peeled, in rounds (¼ in.)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 3 oz pearl onions, peeled, thawed if frozen
- 3 oz fresh cremini mushrooms, quartered
- 2 tbsp all-purpose flour
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- fresh baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4657 kJ / 1113 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Coq au Vin (Betty)
2h 15min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13sa 20 dk
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35 Min
Mushroom Risotto
30min
Beef Stroganoff
1 Std.
Tomato Basil Soup
40 Min
Chicken Cacciatore with Orzo
1ωρ. 5 λεπτ.
Garlic Mashed Potatoes
50 Min
Slow Cooked Pulled Pork with Apple and Fennel Salad
5sa
Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs
4h
Chicken Stew with Cannellini Beans
35 Min
Moussaka
2 godz. 20 min