Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade and Searing Chicken
- 4 chicken thighs, skin on and bone in
- 1 dried bay leaf
- 2 oz shallots, in pieces
- 1 garlic clove
- 1 tsp dried parsley
- ¼ tsp dried thyme
- ½ tsp dried rosemary
- ½ tsp salt
- 5 oz extra virgin olive oil, plus 2 tsp to sear
- 10 oz strong dry red wine, e.g. red Burgundy wine
Coq au Vin
- 3 pieces thick cut bacon, chilled
- ½ oz dried porcini mushrooms
- 3 oz carrots, peeled, in rounds (¼ in.)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 3 oz pearl onions, peeled, thawed if frozen
- 3 oz fresh cremini mushrooms, quartered
- 2 tbsp all-purpose flour
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- fresh baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4657 kJ / 1113 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ham and Béchamel Croquettes
9 godz. 50 min
Biltmore Veal Fricassee
1 Std. 20 Min
Beef Stroganoff
1 Std.
Cream of Crab Soup
45min
Butter Chicken
4 Std. 5 Min
Mushroom Risotto
30min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30min
Beef Stroganoff
1 Std.
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35min
Chicken Marsala
40min
French Onion Soup
1 Std. 10 Min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min