Urządzenia i Akcesoria
Retro pizza na grubym cieście (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Ciasto na pizzę
-
280 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
Dodatki
-
300 g sera żółtego np. gouda, ementaler, pokrojonego na kawałki
-
300 g pieczarek
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
100 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
300 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
-
25 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
120 g ketchupu plus dodatkowa ilość do podania
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1348.9 mg
Białko
34.1 g
Kalorie
3558.3 kJ /
850.5 kcal
Tłuszcz
44.1 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
17.2 g
Węglowodany
80.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1 godz. 45 min
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Walentynkowa pizza serce
1 godz. 30 min
Pizza Texas barbecue
1 godz. 40 min
Bułeczki z sera gruyère
45 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.