Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g lentilhas verdes
- 150 g beterraba cozida cortada em pedaços
- 80 g rabanete
- 770 g água
- 2 c. chá de sal
- 100 g uvas cortadas em metades
- 50 g canónigos
- 120 g queijo camembert cortado em fatias
- 20 g vinagre de vinho tinto
- 30 g arandos secos (cranberries)
- 10 g azeite
- ½ c. chá de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2172.7 kJ / 519.3 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 2975.5 mg
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa com feijão-preto
20min
Salada de batata-doce com maçã, espinafres e quinoa
25min
Salada de quinoa, legumes de verão e molho grego
50 Min
Salada fria de quinoa e pepino
30min
Sal de ervas e limão
1 Std.
Sopa de batata com ovos e cogumelos salteados
40 Min
Pasta de quark e rabanete
10 Min
Salada de espinafres, grão-de-bico e couve-flor
40 Min
Guacamole
5 min
Salada de quinoa com tofu
55 min
Salada de quinoa e manga
1 Std.
Salada quente de bulgur com abóbora
50 Min