Bolinhos de beterraba com dip de iogurte

Bolinhos de beterraba com dip de iogurte

3.8 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 unidades

Składniki

  • alho
    1 dente de
  • queijo cheddar
    40 g
  • água
    1600 g
  • batata p/ cozer c/ casca, cortada em pedaços (4 cm aprox.) (ver dica)
    300 g
  • beterraba c/ casca, cortada em pedaços (4 cm aprox.) (ver dica)
    350 g
  • azeite
    5 c. sopa de
  • gema de ovo
    1
  • sal
    ¼ c. chá de
  • pimenta
    3 pitadas de
  • pão ralado mais q.b. p/ panar
    90 - 130 g
Dip de iogurte
  • iogurte
    150 g
  • azeite
    1 c. sopa de
  • raspa de lima
    1 c. chá de
  • sal
    2 pitadas de
  • pimenta
    2 pitadas de
  • salsa picada p/ guarnecer
    ½ ramo

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 185.3 kcal / 775.2 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 199.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...