Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre froid, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel et 3 pincées
- 50 g d'eau
- 200 g d'épaule d'agneau désossée, coupée en morceaux
- 50 g de gras de porc ou d'agneau
- 40 g de sucre roux
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 2 pincées de poivre moulu
- 2 pincées de cannelle en poudre
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304.8 kJ / 553.5 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 812 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saumon teriyaki sous-vide
1 godz. 20 min
Salade de champignons crus
25min
Côtes de chevreau et polenta au pesto de menthe
1h 40min
Bars en croûte feuilletée
3h
Marinades pour poisson - inspiration provençale
5 min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55min
Pissaladière
2 Std. 10 Min
La pichade de Menton
4 godz.
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Rouille
10min
Sauce chien
10min
Moules farcies au beurre d'ail
35min