Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre froid, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel et 3 pincées
- 50 g d'eau
- 200 g d'épaule d'agneau désossée, coupée en morceaux
- 50 g de gras de porc ou d'agneau
- 40 g de sucre roux
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 2 pincées de poivre moulu
- 2 pincées de cannelle en poudre
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304.8 kJ / 553.5 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 812 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioles de homard sauce Newburg
1 Std. 40 Min
Porc au caramel
45 Min
Tranche glacée à la noix de coco et à l'ananas
10h 30min
Parfait au latte chaï
16h 45 min
Araignée sur sablé cacahuètes, carottes et herbes fraîches
1h 35 min
Dôme de carotte épicée au chèvre sur sablé parmesan
3 Std. 15 Min
Tielle sétoise
3h 30min
Sirop de vanille
30 dk
Queue de langouste, sauce vanille
1h 35 min
Sauce chien
10 dk
Tartetelette fine au caviar d'aubergine et camembert
1 Std. 45 Min
Acras de morue
24 Std.