Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce<br>
- 1 Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 40 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 2 Knoblauchzehen
- 1 roter Chili, frisch, halbiert, entkernt
- 3 Bio-Limetten
- 80 g Honig, flüssig
- 40 g Wasser
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
Reis und Poulet<br>
- 1000 g Wasser
- 2 TL Salz
- 300 g Langkornreis (Parboiled, Kochzeit 20 Min.)
- ½ TL Erdnussöl
- 4 Pouletbrustfilets, ohne Haut (je ca. 140 g)
- 1 EL Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2457 kJ / 582 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45min
Pennette mit Safran und Crevetten
30min
Panang-Curry
45min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Chicken Teriyaki
45min
Crevetten Sweet and Sour
40min
Poulet-Stroganoff
50min
Pad Thai mit Poulet
20min
Munder Safranrisotto
45min
Schnelles Indian Butter Chicken
45min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min