Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Thymian (ca. 10g), Blättchen abgezupft
- ¼ Bund Oregano (ca. 5 g), Blätter abgezupft
- 1 Glas getrocknete Tomaten, in Öl (ca. 280 g)
- 250 g rote Peperoni, in Stücken ( 4 cm)
- 140 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Wasser
- 40 g Tomatenpüree
- 15 g Aceto balsamico
- ½ TL Salz
- 1 EL Salz
- 500 g Teigwaren (z.B. Rigatoni)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3020 kJ / 721 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 125 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Tomatenrisotto mit Basilikum
30min
Knoblauch-Kartoffel-Tätschli
45 min
Risotto Cinque P
30min
Vegetarische Carbonara
30min
Linguine mit Zitronen-Kräuter-Pesto
25min
Schnelle Pasta al forno
55min
Griechischer One-Pot
30min
Hörnlisalat mit Zucchetti
30min
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35min
Ofen-Käseschnitte
35min
Peperoni-Risotto
35min