Rigatoni mit Peperoni-Sauce
TM6 TM5

Rigatoni mit Peperoni-Sauce

4.2 (165 ocen)

Składniki

  • 1 Knoblauchzehe
  • ½ Bund Thymian (ca. 10g), Blättchen abgezupft
  • ¼ Bund Oregano (ca. 5 g), Blätter abgezupft
  • 1 Glas getrocknete Tomaten, in Öl (ca. 280 g)
  • 250 g rote Peperoni, in Stücken ( 4 cm)
  • 140 g Zwiebeln, halbiert
  • 250 g Wasser
  • 40 g Tomatenpüree
  • 15 g Aceto balsamico
  • ½ TL Salz
  • 1 EL Salz
  • 500 g Teigwaren (z.B. Rigatoni)

Wartości odżywcze
na 1 Portionen
Kalorie
3020 kJ / 721 kcal
Białko
24.9 g
Węglowodany
125 g
Tłuszcz
11 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy