Paccheri mit Tomaten-Ricotta-Sauce

Paccheri mit Tomaten-Ricotta-Sauce

4.4 197 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    30 g
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
    250 g
  • frischer Basilikum Blätter gewaschen und getrocknet
    2 Bund
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Trockenteigwaren, Sorte Paccheri
    500 g
  • Schafs-Ricotta (oder 180 g handelsüblicher Ricotta)
    180 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 1638 kJ / 391 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...