Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g neutrales Öl, z.B. Sonnenblumenöl
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 50 g Lauch, in Stücken (5 cm)
- 2 Sternanis
- 2 Chilischoten, rot, getrocknet
- 600 g Rindsfleisch (z.B. hohe Rippe), in Würfeln (3 cm)
- 600 g Wasser
- 50 g helle Sojasauce (siehe Tipp)
- 10 g dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
- 400 g Kartoffel, in Würfeln (4 cm)
- 400 g Udon-Nudeln, tiefgekühlt (siehe Tipp)
- 2 - 4 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2870 kJ / 684 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1h
Pasta mit Poulet, Champignons und grünen Bohnen
40min
Stroganoff
45min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Coq au vin
2h
Japanisches Chicken-Curry
55 min
Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous
55 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Tortiglioni mit Salsiccia und Pilzen
35 min
Chili-Limetten-Poulet mit Blumenkohlreis
1h 10min
Scharfes Ingwer-Poulet
45min
Züri-Gschnätzlets
50min