Omelette con contorno di spinaci e riso croccante

Omelette con contorno di spinaci e riso croccante

4.7 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano
  • 1 dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 180 g di riso selvaggio
  • 1200 g di acqua
  • 3 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 400 g di spinaci freschi in foglia
  • 2 fette di prosciutto cotto
    2 fette di formaggio
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • gocce di succo di limone a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 268.8 kcal / 1124.5 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 7.2 g
Węglowodany 38.7 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 462.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...