Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio di oliva
- 500 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di zucchero
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 3596 kJ / 859 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 68.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1873.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sarde al sugo di pomodoro
40 мин.
Ragù di verdure primaverili
30 min
Passato di verdure
35 min
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45 min
Tagliatelle al ragù
1 godz. 10 min
Ragù bianco
1ч. 20 мин.
Sugo allo sgombro
45 min
Crostini di pane al sesamo con salsa ai 2 pomodori
4 godz. 15 min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Sugo al basilico
1 godz. 10 min
Polpette di ricotta al sugo
50 мин.
Sugo all'arrabbiata
20 Min