Riso basmati con straccetti di manzo, rucola e pomodorini

Riso basmati con straccetti di manzo, rucola e pomodorini

4.5 138 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Vinaigrette aromatica
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di aceto balsamico
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
Riso basmati
  • 300 g di riso basmati bianco
  • 1500 g di acqua
  • ½ - 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di aceto
Straccetti di manzo
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 2 spicchio di aglio
  • 600 g di carne di manzo (vedere consigli) a listarelle (1x1x5 cm)
  • 100 g di rucola fresca, lavata
  • 150 g di pomodori ciliegino a metà

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 565.3 kcal / 2365 kJ
Białko 36.9 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 62.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 361.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...