Urządzenia i Akcesoria
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
140 g kaszy jaglanej
-
750 g mleka (patrz wariant)
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
700 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
30 g rodzynek (opcjonalnie)
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
58.6 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1225.2 kJ /
292.8 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
48.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20 min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Ryż na mleku z sosem truskawkowym
40 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min