
Urządzenia i Akcesoria
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
kaszy jaglanej140 g
-
mleka (patrz wariant)750 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki700 g
-
rodzynek (opcjonalnie)30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
292.8 kcal /
1225.2 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
48.9 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
58.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20 min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 godz. 15 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 min
Owsianka z chia
20 min