Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- le zeste d'un citron jaune
- 60 g d'eau de fleur d'oranger
La pâte d'amande
- 250 g d'amandes émondées
- 170 g de sucre glace maison
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 50 g d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 574 kJ / 137 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain marocain
3u. 40min
Crêpes berbères au miel
1u. 20min
Pain marocain
2u. 45min
Briouats
35min
Cornes de gazelle à la rose
45 min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2u.
Baklavas libanais
1 Std. 5 Min
Pastilla au poulet
1h 10min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 godz. 40 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Sfenj - donuts marocain
2u. 45min