Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les cupcakes
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 orange non traitée non traitée
- 120 g de sucre roux
- 3 œufs
- 30 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
La ganache
- 300 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 417 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Cake chocolat et gingembre confit
1h 15min
Gâteau à la fraise
3h 35min
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcakes trois couleurs
2 godz.
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55 min
Cupcakes de Noël
2h 25min
Muffins au chocolat et aux noix de pécan
40 Min
Gâteau magique au citron
3 godz. 15 min
Cupcakes au citron
55 min
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Mud cake
2 godz. 30 min