Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise au cacao
- beurre doux, pour le cadre ou le moule
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 50 g de farine de blé
- 50 g de fécule de maïs
- 20 g de cacao en poudre
- 1 pincée de sel
- ½ c. à café de levure chimique
La crème vanillée
- 30 g d'huile de noix de coco
- 100 g de lait concentré sucré
- 200 g de mascarpone
La couverture au chocolat noir
- 360 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1204.7 kJ / 288.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napolitain
73h 40min
Gâteau tout chocolat
5h 45min
Cheesecake chocolat, noix de coco et fromage frais
4h 30 min
Roulé de speculoos au chocolat
2 Std. 50 Min
Entremets aux deux chocolats
35min
Barres chocolat-caramel
1h 30 min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Délice chocolat-coco
1h 30 min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15 min
Ganache au chocolat
20 min
Génoise au chocolat
45 min
Gâteau aux 3 chocolats
2 Std. 55 Min