Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise au cacao
- beurre doux, pour le cadre ou le moule
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 50 g de farine de blé
- 50 g de fécule de maïs
- 20 g de cacao en poudre
- 1 pincée de sel
- ½ c. à café de levure chimique
La crème vanillée
- 30 g d'huile de noix de coco
- 100 g de lait concentré sucré
- 200 g de mascarpone
La couverture au chocolat noir
- 360 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 16 morceaux
- Kalorie
- 19275 kJ / 4616 kcal
- Białko
- 80 g
- Węglowodany
- 440 g
- Tłuszcz
- 267 g
- Błonnik
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
Layer cake
1 Std. 45 Min
Napolitain
73h 40min
Génoise
1sa 50 dk
Roulé de speculoos au chocolat
2hod. 50min
Entremets aux 2 chocolats
2 godz. 15 min
Eclairs vanille-noix de coco
24 Std.
Ganache au chocolat
20 Min
Glaçage miroir au chocolat noir
12 Std.
Barres chocolat-caramel
1 Std. 30 Min
Donuts avec glaçage
2 Std.
Génoise au chocolat
45 Min