Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 huevos
- 2 pizcas de sal
- 300 g de arroz de grano corto
- 1000 g de agua
- 1 cdita de sal
- 150 g de hojas de espinaca fresca
- 2 cda de aceite de ajonjolí
- 2 cdita de ajonjolí tostado
- 3 cdas de salsa de soya
-
½ - 1
cdita de pasta de chile coreano
lub 1 - 2 pizcas de chile molido - ½ - 1 cdita de aceite de ajonjolí
- 1 cdita de vinagre de arroz
- 1 cdita de cebolla cambray, sólo parte verde, picado
- ¼ cdita de azúcar
- 5 hojas de alga nori
- 2 zanahorias, peladas, en julianas
- 120 g de pepino, sin semillas, en julianas
- 2 cebollas cambray, en julianas
- 50 - 80 g de col morada, en julianas
- 5 - 10 cdas de kimchi (opcjonalnie)
- ajonjolí tostado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1497.6 kJ / 357.9 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1176.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa Thenthuk
1h
Fideos chinos con verduras
30min
Mole vegano
40min
Ensalada para aumentar el colágeno
40min
Medallones vegetarianos
1h 10min
Curry katsu de tofu vegano
30min
Pizza vegana
1h 30min
Rollos veganos de verano
35min
Mole de huitlacoche
20min
Empanadas veganas de espirulina
40min
Soya texturizada a la Vizcaína
1h 10min
Falafel de chícharo
30min