Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Verduras asadas
- 250 g de pimiento rojo, en trozos (aprox. 2-3 cm)
- 250 g de zanahoria, pelada, en trozos (aprox. 1-2 cm)
- 250 g de cebolla blanca, en anillos (aprox. 1 cm)
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 2 - 3 pizcas de sal
- ½ cdita de ajo en polvo (opcjonalnie)
- ½ cdita de paprika (opcjonalnie)
- 1 cdita de orégano seco
Arroz negro
- 1200 g de agua
- 1 cdita de sal
- 250 g de arroz negro
- 250 g de tofu, en cubos (aprox. 2 cm)
- 15 g de salsa de soya
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 476 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 237 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burritos veganos
55min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Frijoles al horno con verduras
30min
Guisado de lentejas etíope (Misir wat)
35min
Fajitas de tofu y verduras
25min
Arroz con tomate y verduras
1h 15min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25min
Ensalada de betabel con vinagreta de perejil
30min
Leche de nuez de la India
15min
Sopa de lentejas y frijoles alta en proteínas
40min
Golden Lassi Smoothie TM6
10 min
Sopa vegana de hongos, poro y arroz salvaje con pan tostado
45min