Coliflor asada con puré de alubias

Coliflor asada con puré de alubias

4.1 14 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
2 porciones

Składniki

  • 20 g de perejil hojas y tallos
  • 5 g de chile verde
  • 1 diente de ajo
  • 100 g de aceite de oliva
  • 20 g de vinagre de sidra
  • 3 - 5 pizcas de sal
  • 2 - 3 pizcas de pimienta negra molida
  • 1 coliflor (aprox. 800 g)
  • paprika, ahumada y molida para espolvorear
  • 3 - 4 cdas de aceite de oliva para freír
  • 200 g de alubias enlatadas
  • 25 g de puré de tomate
  • 1 cdita tahini
  • 50 g de aceite de oliva más si es necesario

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 426 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 5471 kJ / 1307.6 kcal
Tłuszcz 125.7 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Węglowodany 37.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...