Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de perejil hojas y tallos
- 5 g de chile verde
- 1 diente de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 20 g de vinagre de sidra
- 3 - 5 pizcas de sal
- 2 - 3 pizcas de pimienta negra molida
- 1 coliflor (aprox. 800 g)
- paprika, ahumada y molida para espolvorear
- 3 - 4 cdas de aceite de oliva, para freír
- 200 g de alubias enlatadas
- 25 g de puré de tomate
- 1 cdita tahini
- 50 g de aceite de oliva, más si es necesario
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 5471 kJ / 1307.6 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 125.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 426 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Mujaddara (arroz con lentejas)
1u.
Crema de camote con hojuelas de camote
40min
Pay dátil y nuez
1h 10min
Pescado a la Veracruzana
30min
Sopa de coliflor y pollo
40min
Tarta de camote - Sopa de coco zanahoria con pollo
1u.
Lentejas rojas picantes y papas al vapor rellenas de champiñones con crema de jitomate.
Brak ocen
Sopa de papa al curry TM6 (Pelar)
35min
Mousse de cilantro
2h 20 min
Ensalada de repollo, manzana y zanahorias con pasas
5 Min
Cochinita Pibil Demo
15min