Urządzenia i Akcesoria
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Bergkäse in Stücken200 g
-
Rauchmandeln100 g
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln in Würfeln (1,5 cm)750 g
-
Rosenkohl halbiert550 g
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten15 g
-
Maronen, gegart, geschält200 g
-
Zwiebel halbiert50 g
-
Knoblauchzehen2
-
Crème fraîche200 g
-
Eier4
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat¼ Prisen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
984 mg
Białko
23 g
Kalorie
2404 kJ /
575 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2023
40 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Spinat-Gnocchi
30 min
Kohlrabi-Lasagne
1 godz. 30 min
Mairübchen-Ragout mit Flusskrebsen und Gnocchi
30 min
Mairübchen-Möhren-Lasagne
2 godz. 15 min
Kabeljau mit Johannisbeersauce und Linsen-Gemüse
1 godz.
Birnen-Mandel-Zwiebel-Quiche
1 godz. 30 min
Trauben-Käse-Quiche mit Walnüssen
45 min
Süßkartoffel-Spargel-Pizza
1 godz. 30 min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1 godz.
Kürbis-Süßkartoffel-Auflauf
1 godz. 40 min
Schwarzwurzel-Auflauf
1 godz. 25 min
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1 godz.