Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen

Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen

4.1 142 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    200 g
  • Rauchmandeln
    100 g
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in Würfeln (1,5 cm)
    750 g
  • Rosenkohl halbiert
    550 g
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    15 g
  • Maronen, gegart, geschält
    200 g
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Crème fraîche
    200 g
  • Eier
    4
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    ¼ Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 575 kcal / 2404 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 984 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...