Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Dill, abgezupft
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 150 g Möhren, in Stücken
- 150 g Knollensellerie, in Stücken
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter, in Stücken
- 250 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- 800 g Wasser
- 1 - 2 Prisen Thymian, getrocknet
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 g Weißkohl
- 300 g Bratwürstchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 773 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohneneintopf
40min
Eintopf von Wintergemüsen
1 godz.
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1 godz.
Steckrüben-Grünkohl-Eintopf mit Mettwurst
50 min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 godz.
Bunte Bohnensuppe
50 min
Scharfe Spitzkohl-Curry-Suppe mit Geflügelhackbällchen
45min
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 min
Deftiger Krauttopf mit Mettwurst
2 Std.
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40min
Westfälische Erbsensuppe
4h