Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wirsing, ohne Strunk, in Stücken (2 cm)
- 300 g Suppengemüse (Möhren, Sellerie, Porree), in Stücken
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 15 g Öl
- 120 g Schinkenspeck, gewürfelt (opcjonalnie)
- 300 g Kartoffeln, in Stücken (1,5 cm)
- 750 g Wasser
- 1 - 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Oregano, getrocknet
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 808 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eintopf von Wintergemüsen
1 Std.
Steckrüben-Grünkohl-Eintopf mit Mettwurst
50 Min
Low Carb-Gemüse-Eintopf mit Bratwurstklößchen
30 Min
Endivien-Stampf
35 Min
Scharfe Spitzkohl-Curry-Suppe mit Geflügelhackbällchen
45 Min
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 Min
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 Min
Möhren-Kartoffel-Untereinander mit Brühwurst
30 Min
Kokos-Kohl-Suppe
35 Min
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 30 Min
Grünkohl-Kartoffelstampf mit Mettwürstchen
30 Min
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1 Std.