Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 210 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60x40 mm)
- 1 cucchiaio di aceto
Pasta frolla
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 140 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
Panna montata alla vaniglia
- 50 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti friabili al burro
2h 30 min
Cheesecake della Vigilia (TM6)
4 godz. 30 min
Canestrelli al profumo di vaniglia
1h 20min
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4h
Torta ai frutti rossi
3 Std.
Torta vaniglia con crema inglese (Bimby Friend)
2h
Cupcake mandorle e carote con crema al formaggio
1h
Nidi di meringa
3h 20 min
Cheesecake al cioccolato al Varoma
1h
Cigni alla crema diplomatica
2h
Crostata al tiramisù
3u. 15min
Crostata al cioccolato e caramello salato
3u. 15min