Crostata al caramello e vaniglia

Crostata al caramello e vaniglia

4.2 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porzioni

Składniki

Salsa al caramello
  • di zucchero
    250 g
    250 g di zucchero grezzo
  • di panna (min. 30% di grassi)
    210 g
  • di acqua
    1030 g
  • di succo di limone
    1 cucchiaino
  • di burro freddo, in un unico pezzo (60x40 mm)
    30 g
  • di aceto
    1 cucchiaio
Pasta frolla
  • di farina tipo 00 + q.b.
    250 g
  • di burro a pezzi
    140 g
  • di zucchero
    100 g
  • uovo
    1
Panna montata alla vaniglia
  • di zucchero
    50 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 446 kcal / 1869 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 22 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...