Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
- 70 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina manitoba + q.b.
- 70 g di burro, morbido a pezzi + q.b.
- ½ di cucchiaino di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Ripieno e terminare la preparazione
- 80 g di zucchero + q.b.
- 150 g di ricotta fresca scolata dal siero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 70 g di gocce di cioccolato fondente
- 1 cucchiaio di scorza di arancia candita
- 1 tuorlo per spennellare
- 20 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1359.8 kJ / 325 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 127.6 mg
Alternatywne przepisy
Candy cane di frolla all'arancia e cacao
2 godz.
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 godz. 30 min
Panettone gastronomico farcito
7h 30min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 Min
Pan brioche alle castagne e cioccolato fondente
4 Std.
Cruffin (TM6)
4h 30min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 Std.
Pandoro TM6
15h 15min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2 godz.
Torta estasi
45 Min
Torta della nonna (TM6)
1 Std. 30 Min