![Pizza di Pasqua Pizza di Pasqua](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40e9920b23ae4ada231e95ca716f61b8/Derivates/530d5a6e14f785347d5419595251207607297911.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 100 g di latte
- 80 g di ricotta fresca
- 2 uova
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 2 g di pepe nero in polvere
- burro q.b.
- 80 g di pecorino fresco marchigiano, a bastoncini (8x1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 690.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta rustica
3klst
Minestra imperiale tricolore
1 Std. 30 Min
Vincisgrassi
2h 30 min
Cantucci farina di castagne e albicocche secche
2 godz.
Ciaramicola
1 Std.
Licurdia calabrese
1 Std.
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30 min
Polpette di pane
30 Min
Merendine yo-yo
1 Std.
Biscotti al cocco (senza glutine)
30 Min
Polpette in bianco con purè di castagne
1 godz. 20 min
Stufato di lenticchie
1 Std.