Wersje kompatybilne
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella TM6
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di pistacchi
- 10 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 45 g di pistacchi salati sgusciati
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 5 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Impasto
- 1370 g di acqua
- 2 g di lievito di birra fresco
-
½
cucchiaino di malto d'orzo
lub ½ cucchiaino di zucchero - olio extravergine di oliva q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 5 g di sale
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 80 g di stracciatella a pezzi
- 60 g di mortadella a fette
- pistacchio tritato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2086.8 kJ / 498.8 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 814.1 mg
Alternatywne przepisy
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24sa
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 Std. 30 Min
Pizza nera con crema di zucchine, gamberi e fiocchi di latte
4 godz.
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 godz.
Pizza multicereali con Brie, prosciutto crudo e confettura di fichi
3h 35min
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3 godz. 50 min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4 godz.
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 godz. 50 min
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min
Focaccia barese TM6
4 godz.
Pizza napoletana
9 godz.