Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 g di gelatina in fogli
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo e la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di zucchero
- 200 g di biscotti, tipo digestive a pezzi
- 80 g di burro morbido, a pezzi
- 2 cucchiai di acqua + q.b.
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 450 g di polpa di melone, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1952 kJ / 466.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 267.6 mg
Alternatywne przepisy
Pan di spagna salato natalizio
1 Std.
Filetti di sgombro all'arancia
40 Min
Gelato al melone
15min
Gamberoni in salsa di cocco caramellata
30 Min
Pizza carbonara
15h
Pastiera salata
2h
Nidi di meringa
3小时 20 分钟
Crostata di pere e noci
1 Std. 30 Min
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4h 30 min
Crostata ai cachi freschi
1 Std.
Cioccolata bianca calda agli amaretti
15min
Torta ubriaca al vino rosso
2h