Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di acqua
- 3 g di lievito di birra fresco
- 360 g di farina tipo 0 + q.b.
- 10 - 12 g di sale + q.b.
- 30 g di succo di limone
- 200 g di pomodori pelati a pezzi
- olio extravergine di oliva q.b.
- 100 g di pomodori datterino o pachino a rondelle
- 1 pizzico di origano secco (opcjonalnie)
- 200 g di mozzarella di bufala a fette, ben sgocciolata
- foglie di basilico fresche, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4088 kJ / 977 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 142 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 2967.4 mg
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min.
Purè di patate (TM6)
1h
Frittatina alle zucchine
30min
Patate schiacciate al forno
1h
Cookies
1h
Sformato di verdure e formaggio
45 min.
Chips di verdure al forno (TM6)
1h 45 min.
Focaccia morbida
4h
Lasagne di polenta
3h 30 min.
Focaccia a bastone
5h
Tagliolini al radicchio rosso
30min
Impasto per pizza integrale
2h