![Pizza caprese Pizza caprese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c81d8119ffcb41c6b57b2eb99e832790/Derivates/74c08b9a80de0caee2bde696dc8a0727bb288cb5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di acqua
- 3 g di lievito di birra fresco
- 360 g di farina tipo 0 + q.b.
- 10 - 12 g di sale + q.b.
- 30 g di succo di limone
- 200 g di pomodori pelati a pezzi
- olio extravergine di oliva q.b.
- 100 g di pomodori datterino o pachino a rondelle
- 1 pizzico di origano secco (opcjonalnie)
- 200 g di mozzarella di bufala a fette, ben sgocciolata
- foglie di basilico fresche, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4088 kJ / 977 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 142 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 2967.4 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1 Std.
Pane tartaruga
20h
Lasagne di pane raffermo
1 Std. 45 Min
Poke Bowl vegetariana orzo, zucca e uova
1 Std.
Filetti di sgombro all'arancia
40 Min
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1 Std.
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1 Std.
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1h 30min
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 Std. 50 Min
Impasto per pizza integrale
2h