Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sushi rice
- 500 g short grain rice (sushi rice)
- 1000 g water
- 4 tbsp white rice vinegar
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g furikake (Japanese rice seasoning)
Creamy topping
- 200 g cream cheese, softened
- 50 g mayonnaise, Japanese style
- 1 tbsp sriracha chilli sauce
- ½ tsp salt
- 200 g ripe mangoes (approx. 1 mango), diced
- 100 g Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced
- 200 g crab sticks, shredded
- 60 g mozzarella cheese, shredded
- 24 sheets nori seaweed
- 1 - 2 ripe avocados, cut in thin slices (opcjonalnie)
- 24 pieces sashimi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 151 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 287 mg
Alternatywne przepisy
Sweet And Sour Prawns
25min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Tom Yum Goong
30 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Masala Squid
25min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min