Urządzenia i Akcesoria
Baked Sushi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 portions
Składniki
Sushi rice
-
short grain rice (sushi rice)500 g
-
water1000 g
-
white rice vinegar4 tbsp
-
caster sugar2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
furikake (Japanese rice seasoning)30 g
Creamy topping
-
cream cheese softened200 g
-
mayonnaise Japanese style50 g
-
sriracha chilli sauce1 tbsp
-
salt½ tsp
-
fresh ripe mango (approx. 1 mango), diced200 g
-
Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced100 g
-
crab sticks shredded200 g
-
mozzarella cheese shredded60 g
-
nori seaweed24 sheets
-
ripe avocados (opcjonalnie) cut in thin slices1 - 2
-
sashimi24 pieces
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
287 mg
Białko
7 g
Kalorie
631 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 min
Oil-free honey chicken wings
50 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Garlic, olive oil and chilli spaghetti
30 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Tom Yum Goong
30 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min