Urządzenia i Akcesoria
Baked Sushi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 portions
Składniki
Sushi rice
-
short grain rice (sushi rice)500 g
-
water1000 g
-
white rice vinegar4 tbsp
-
caster sugar2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
furikake (Japanese rice seasoning)30 g
Creamy topping
-
cream cheese softened200 g
-
mayonnaise Japanese style50 g
-
sriracha chilli sauce1 tbsp
-
salt½ tsp
-
fresh ripe mango (approx. 1 mango), diced200 g
-
Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced100 g
-
crab sticks shredded200 g
-
mozzarella cheese shredded60 g
-
nori seaweed24 sheets
-
ripe avocados (opcjonalnie) cut in thin slices1 - 2
-
sashimi24 pieces
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
287 mg
Białko
7 g
Kalorie
631 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Nasi Lemak
45 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 godz. 10 min
Sambal Kangkung
10 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Tom Yum Goong
30 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min