Urządzenia i Akcesoria
Baked Sushi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 portions
Składniki
Sushi rice
-
short grain rice (sushi rice)500 g
-
water1000 g
-
white rice vinegar4 tbsp
-
caster sugar2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
furikake (Japanese rice seasoning)30 g
Creamy topping
-
cream cheese softened200 g
-
mayonnaise Japanese style50 g
-
sriracha chilli sauce1 tbsp
-
salt½ tsp
-
fresh ripe mango (approx. 1 mango), diced200 g
-
Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced100 g
-
crab sticks shredded200 g
-
mozzarella cheese shredded60 g
-
nori seaweed24 sheets
-
ripe avocados (opcjonalnie) cut in thin slices1 - 2
-
sashimi24 pieces
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
287 mg
Białko
7 g
Kalorie
631 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Stir Fried Whole Fish
20 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Macaroni ABC Soup
55 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min