![Baked Sushi Baked Sushi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20586a520fd8208cc329e5148035b666/Derivates/f216e5dd74fe53677ee78d68ba7090acd9646fab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sushi rice
- 500 g short grain rice (sushi rice)
- 1000 g water
- 4 tbsp white rice vinegar
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g furikake (Japanese rice seasoning)
Creamy topping
- 200 g cream cheese, softened
- 50 g mayonnaise, Japanese style
- 1 tbsp sriracha chilli sauce
- ½ tsp salt
- 200 g ripe mangoes (approx. 1 mango), diced
- 100 g Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced
- 200 g crab sticks, shredded
- 60 g mozzarella cheese, shredded
- 24 sheets nori seaweed
- 1 - 2 ripe avocados, cut in thin slices (opcjonalnie)
- 24 pieces sashimi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 151 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 287 mg
Alternatywne przepisy
Coconut Jelly
3 Std. 15 Min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Nasi Lemak
45 分钟
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4h 40min
Garlic, olive oil and chilli spaghetti
30min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 分钟
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 分钟
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min