Wersje kompatybilne
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Thai curry fish custard
- 1 banana leaf (20 cm x 30 cm), blanched
- 10 wild betel leaves (daun kadok), shredded (opcjonalnie)
- 200 g fish fillets, cut in thin slices (3 mm)
- 150 g fresh prawn flesh, cut in 1 cm pieces
- 150 g fresh squid rings
- 1 pinch white pepper powder
- 3 fresh red chillies, deseeded
- 10 dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 150 g shallots
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh galangal (lengkuas)
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 5 candlenuts (buah keras)
- 150 g coconut milk
- 3 eggs
- 20 kaffir lime leaves, shredded, plus extra for garnishing
- 1 tsp ground turmeric
- 10 g white rice flour
- 20 g tapioca starch
- 15 g fish sauce
- 10 g sugar
Steamed clams with garlic
- 50 g cabbage, shredded
- 800 g clams, thin-shell
- 1 lemon, juice only
- ½ torch lily (bunga kantan), bud only
- 8 bird's eye chillies (chilli padi)
- 1 fresh red chilli
- 10 garlic cloves
- 1 sprig coriander leaves
- 3 tbsp sugar
- 10 - 15 g fish sauce
- ½ tsp salt
- 50 g water
Tom ga khai (Thai coconut milk chicken)
- 450 g water
- 50 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised
- 6 kaffir lime leaves, bruised
- 4 - 8 bird's eye chillies (chilli padi), bruised
- 400 g skinless chicken thigh fillets, cut in cubes (2 cm)
- 30 g fish sauce
- 10 g sugar
- 200 g coconut milk
- 200 g fresh oyster mushrooms, tear in bite-sized pieces
- 200 g tomatoes, cut in quarters
- 10 g lemon juice
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 fresh red chilli, cut in thin strips, , to garnish (refer to step 6)
- kaffir lime leaves, shredded, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2514 kJ / 601 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Chicken Rendang
45 min
Curry Fish
35min
Nyonya Steamed Fish
45 min
Tom Yum Goong
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Masala Squid
25 min
Sambal Belacan
10 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min