Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g whole chicken legs, with bone, skinless and cut in pieces (5 cm)
- 2 tsp salt
- 3 garlic cloves
- 15 g fresh ginger, peeled
- 150 g fried shallots, homemade (see tips)
- 40 g ghee
- 1 tbsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel
- 1 tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ tsp white pepper powder
- 100 g evaporated milk
- 100 g tomato purée (see tips)
- 60 g tomato ketchup
- 400 g water
- 40 g almond flakes, toasted
- 60 g golden raisins, fried
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1918 kJ / 458 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 740 mg
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35p
Curry Mee
30p
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
1 Std. 20 Min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45p
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2h 20 min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15p
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15p
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45p
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45p
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min