Urządzenia i Akcesoria
Kam Heong Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
-
chicken cut into 4 cm pieces500 g
-
light soy sauce2 tsp
-
oyster sauce2 tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
cooking oil plus extra 1 tbsp50 g
-
shallots100 g
-
garlic cloves3
-
dried shrimp soaked to soften10 g
-
curry leaves10 g
-
fresh lemongrass white part only1
-
bird's eye chilli (chilli padi)5
-
curry powder1 ½ tbsp
-
oyster sauce1 tbsp
-
light soy sauce1 tbsp
-
dark soy sauce½ tsp
-
sugar2 tsp
-
water60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
629.6 mg
Białko
28 g
Kalorie
2060.6 kJ /
492.5 kcal
Tłuszcz
35.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Char Kway Teow
25 min
Ginger Coriander Steamed Fish
Brak ocen
Ayam Masak Kicap
40 min
Ayam Balado
45 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Ayam Paprik
30 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min