Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g soya milk
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 550 g wholemeal spelt flour, plus extra for dusting
- 90 g caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 75 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 994.9 kJ / 237.8 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 29.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Orange and Coconut Cake
2h 40min
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Brak ocen
Vegetable Tartlets with Chickpea Flour Crust
1h 5min
Spelt Bread
1h 45min
Avocado and Cashew Chocolate Mousse
5min
Nut Bread
1h 20min
Padrón Pepper Pesto
4h 15min
Guinness® Bread
1h 45min
Leftover Vegetable Houmous
10min
Crusty Spelt Bread
2h 20 phút
Hazelnut, Dark Chocolate and Date Spread
20min
Best Basic Houmous
5min