
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 125 g d'oignons coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 50 - 100 g de lard fumé, coupé en lardons
- 400 g de viande de bœuf coupée en cubes (2-3 cm) (de préférence gîte, paleron, collier ou joue)
-
10
g de fécule de maïs (opcjonalnie)
lub 10 g de farine de blé (opcjonalnie) - 150 g de vin rouge de préférence corsé
- 70 g d'eau
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- ½ bouquet garni (laurier, thym et persil)
- 200 g de carottes coupées en rondelles
- 100 g de champignons de Paris frais coupés en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 391.2 kcal / 1636.8 kJ
- Białko
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Sód
- 545.9 mg