Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de lait
- 50 g de beurre doux
- 30 g de sucre en poudre
- 20 g de miel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g farine à pain plus au goût pour saupoudrer
- 1 c. à café sel
La sauce au chocolat
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de chocolat noir
- 50 g de beurre doux
- 70 g de lait demi-écrémé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits des petits écoliers
3 Std. 50 Min
Palmiers au sucre
1sa 10 dk
Tarte aux légumes et pois chiches, salade fraîche
1h 5min
Petits bonshommes aux épices
1h
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12h
Couronne de l'Avent
1h
Étoiles de Noël apéro
40min
Bûche salée au saumon
3h
Arbre de Noël en biscuits
45min
Chocolats de Noël
1h
Minicupcakes façon sucettes
30min
Gâteau lapin
1 Std. 30 Min