Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait
- 10 g de levure boulangère sèche
- 365 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 80 g de sirop d'agave
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 90 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 pincée de fleur de sel
- 50 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1530.5 kJ / 365.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 150.2 mg
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Brioche des rois feuilletée à la crème de noisette
3h 15min
Brioche à la cannelle glacée
2 godz. 20 min
Babka aux myrtilles
4 Std. 50 Min
Brioche tressée à la cannelle
8 Std.
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Sablés viennois
45min
Brioche italienne
3h 15min
New York roll au chocolat
1h 30min
Babka choco-noisettes
2h 55min
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min