Riz à la saucisse de Hong Kong

Riz à la saucisse de Hong Kong

4.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 portions

Składniki

  • 250 g de riz à grain court Japonica
  • 100 g de saucisses chinoises (voir conseil)
  • 50 g de petits pois frais ou surgelés
  • 70 - 100 g de cubes de bacon
  • 10 g de sauce soja
  • 5 g de sauce soja foncée
  • 360 g d'eau et un peu plus pour tremper le riz
  • 1 c. à café de sucre
  • ¼ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre blanc moulu
    ¼ c. à café de poivre noir moulu
  • de l'oignon de printemps haché, comme finition

Wartości odżywcze na 3 portions

Kalorie 1473.1 kcal / 6163.4 kJ
Białko 42.5 g
Tłuszcz 53.4 g
Węglowodany 215.4 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 21.8 g
Sód 2389.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...