Curry panang

Curry panang

4.4 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 600 g di pollo a dadini
  • 3 cucchiai di salsa di soia
  • 100 g di arachidi salate e tostate
  • 300 g di carote pelate, a pezzi (2 cm)
  • 160 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 10 g di olio di sesamo tostato
  • 60 g di pasta di curry, gialla panang (v. Curiosità e informazioni)
  • 350 g di acqua
  • 250 g di latte di cocco
  • 30 g di salsa di pesce
  • 3 cucchiai di amido di mais (maizena)
  • 360 g di taccole surgelate, scongelate, sgocciolate (circa 280 g)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 579 kcal / 2427 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...