Risotto ai cavoletti di Bruxelles con pancetta

Risotto ai cavoletti di Bruxelles con pancetta

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di formaggio Gruviera a pezzi (2 cm)
    100 g
  • di cavoletti di Bruxelles di cui 100 g interi e 400 g in quarti
    500 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio di oliva
    2 cucchiai rasi
  • di riso per risotto (cottura: 20 minuti)
    300 g
  • di acqua
    700 g
  • di dado di carne per brodo (per 0.5 l)
    2 cubetti
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
  • di pancetta
    8 fette
  • di burro, non salato
    20 g
  • di succo di limone
    ½ cucchiaio
  • pepe macinato se necessario

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 636 kcal / 2661 kJ
Białko 16.1 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...