Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 180 g mleka
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 10 g cukru
- 230 g mąki pszennej
- 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 170 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler
- 50 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 10 g oleju rzepakowego
- 350 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 10 g masła
- ½ płaskiej łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ślimaków
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 Std. 50 Min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 Std. 50 Min
Hot-dogowe muffiny
2 Std.
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min
Hot dogi kibica
1 Std. 50 Min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3u. 40min
Paluszki serowo-szynkowe
1 Std. 15 Min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 Std.