
Urządzenia i Akcesoria
Kakaowe pancakes z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
Bita śmietana
-
cukru50 g
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
Sos czekoladowy
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki250 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mleka200 g
Kakaowe pancakes
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka300 g
-
jajka2
-
cukru30 g
-
mąki tortowej200 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego15 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
masło do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
362.5 kcal /
1515.4 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
23.7 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Naleśniki Czarny Las
1 godz. 15 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Gofry owsiane
45 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Placki z chleba z sosem malinowym (bez cukru)
1 godz. 10 min
Gofry śniadaniowe
20 min
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Owsiane placki bananowe
15 min