![Deser waniliowy z musem truskawkowym Deser waniliowy z musem truskawkowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15B41999-126A-4280-B755-B33CE6BAB299/Derivates/afe8e75e-6920-4027-9ed4-3027bea3d634.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g herbatników maślanych
- 3 żółtka
- 50 g cukru
- 1 laska wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
- 250 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
150
g truskawek, świeżych
lub 150 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - owoce jagodowe, świeże, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1831.8 kJ / 437.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 68.3 mg