Urządzenia i Akcesoria
Gozleme Stuffed Pockets (Paul) Metric
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 portion
Składniki
Dough
-
water155 g
-
dried yeast active1 ½ tsp
-
sugar2 tsp
-
extra virgin olive oil plus extra to grease30 g
-
plain yoghurt unsweetened30 g
-
salt¾ tsp
-
all-purpose flour plus extra to dust315 g
Filling
-
baby spinach, fresh destemmed200 g
-
onions in pieces85 g
-
neutral oil e.g. vegetable, canola, safflower45 g
-
feta cheese in pieces170 g
-
red pepper flakes½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
873 mg
Białko
17 g
Kalorie
2084 kJ /
498 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon and coconut blondies
40 min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2 godz.
Chocolate Beet Cake
1 godz. 20 min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35 min
Whoopie Pies
55 min
Lemon Poppy Seed Loaf
1 godz. 10 min
Gingerbread Cookies
1 godz. 15 min
Broccoli mustard pasties
1 godz. 55 min
Apple Pie
3 godz. 30 min
Courgette strudel
1 godz. 20 min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.
Tropical upside down pineapple cake
1 godz. 10 min