![Piri-piri spatchcock chicken Piri-piri spatchcock chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1bcad793baea00100ee9d091035e353d/Derivates/85a1e64af629706441d9bba3344ce20960d6e233.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 fresh bird's eye chillies, trimmed
- 5 garlic cloves
- 3 fresh bay leaves
- 150 g extra virgin olive oil (see Tips)
- 2 tsp paprika
- 1 tsp dried oregano
- 20 g lemon juice
- 1 whole chicken
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4625.3 kJ / 1105.5 kcal
- Białko
- 65.2 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 89 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 247.3 mg
Alternatywne przepisy
Lamb biryani with vegetable curry
1 Std. 30 Min
Korean pickled potato salad (peeler)
25h 10min
Tandoori chicken
45 Min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 godz. 20 min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 Min
Sous-Vide Cantonese-Style Beef with Tomatoes and Onions
2 godz. 25 min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 Std. 25 Min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1 Std. 30 Min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 Std. 10 Min
Biryani-style rice
1sa 5 dk
Chicken korma with cashews
30 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min